Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Mexicansk opskrifter
Foto: Columbus Leth

Mexicansk opskrifter

Fajitas med oksekød og melfrie tortillas

Her får du opskriften på tre mexicanske klassikere.

printer Print

FAJITAS MED OKSEKØD
4 PERSONER
600-800 g flanksteak
FAJITA-MARINADE:
½ dl tamari (glutenfri soja)
½ dl limesaft (ca. 6-8 lime)
3 fed hvidløg
2 spsk kokossukker
2 tsk stødt spidskommen
PEBERFRUGT OG LØG:
2 løg
2 røde peberfrugter
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
saften fra ½ lime
salt og godt med friskkværnet peber
kokosolie til stegning
GUACAMOLE:
3 modne avokadoer
1 fed finthakket hvidløg
saft af 1 lime
1 tomat skåret i tern
½ tsk stødt chilipulver
2 spsk finthakkede korianderblade
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR:
200 g cremefraiche 38 % 200 g revet ost

MELFRIE TORTILLAER
6 STK.
60 g mandelmel
1 dl kartoffelfibre
1 spsk loppefrøskaller
2 æg
30 g smeltet smør
1 lille håndfuld korianderblade (kan udelades)
1 dl kogende vand
1 tsk salt

PICO DE GALLO
600 g store modne tomater
1 løg
1 rød chili
1 grøn chili
1 stort bundt koriander
saften fra 1-2 lime
1-2 tsk salt

Sådan gør du:

FAJITAS MED OKSEKØD
Bland marinaden, og lad kødet marinere heri i 5-6 timer eller natten over. Opvarm en grillpande til høj varme, og steg kødet ca. 3-4 minutter på hver side. Kødet må gerne steges lidt hårdt, så det får en sprød skorpe. Tag kødet af, og lad det hvile i ca. 4-5 minutter, inden du skærer det i tynde strimler. Skær løg og peberfrugter i tynde skiver.

Varm kokosolie på en pande, og steg løg og peberfrugter, til de er møre. Krydr med salt, peber og limesaft. Fordel de stegte grønsager i et stort fad, og læg kødstrimlerne ovenpå. Halver avokadoerne, og fjern stenene. Tag kødet ud, og mos det groft i en skål sammen med hvidløg og limesaft. Bland resten af ingredienserne i. Server i skåle med guacamole, pico de gallo, cremefraiche, revet ost og tortillaer.

MELFRIE TORTILLAER
Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bland mandelmel, kartoffelfibre, loppefrøskaller og salt i en skål. Kom æg, smeltet smør og finthakket koriander ved, og pisk det godt. Hæld kogende vand i, og pisk igen.

Fordel nu dejen i runde klatter på to bageplader med bagepapir. Glat dem så tyndt ud, du kan, med en dejskraber dyppet i koldt vand. Alternativt kan du presse dem flade ved at lægge et lille stykke bagepapir henover og rulle dem med en kagerulle. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de bliver gyldne i kanten. Tag pladen ud, løsn tortillaerne fra bagepapiret med en spatel, og lad dem afkøle.

PICO DE GALLO
Skær tomaterne i tern, og knug dem fri for væde. Pil og hak løget fint. Flæk chilierne, fjern frøene, og hak chilikødet og koriander fint. Bland nu alle ingredienserne i en skål, og lad den trække før servering. Smag til med salt.

Her får du opskriften på tre mexicanske klassikere.

Opskrifterne er fra Jane Faerbers kogebog, LCHF Året rundt, Politikens Forlag, 250 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad