Mexicansk salat med krydret kylling
Foto: Maria P Skøn opskrift på en lækker mexicansk salat, du kan spise både til frokost og aftensmad.

Lækker mexicansk salat med krydret kylling

En fyldig salat med ris og kylling kan sagtens gøre det ud for et aftensmåltid. Lav hele salaten klar, og steg kødet til sidst, så salaten er lun. Her får du opskriften på en lækker mexicansk salat med kylling, ris, majs, løg og peberfrugt. Servér den mexicanske salat med et godt brød til og evt. lidt salsa eller guacamole. Er der en rest tilovers kan den mexicanske salat sagtens spises til frokost næste dag eller bruges i madpakken. Se her, hvordan du laver en lækker mexicansk salat:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 45 minutter
cooking Arbejdstid: 40 minutter
totaltime Total: en time, 25 minutter
plate 4 personer

Krydret kylling:

  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 400-500 g kyllingefilet

Salat:

  • 3 dl sorte ris (eller brune fuldkornsris)
  • 2 friske majskolber
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • ½ icebergsalat
  • 1 håndfuld frisk oregano (eller koriander)

Tilbehør:

  • Brød eller tortillas

Sådan laver du mexicansk salat

  1. Krydret kylling: Hak chili og hvidløg fint, og bland det med spidskommen, citronsaft, olie og salt.
  2. Skær kyllingen i strimler, og vend dem i marinaden. Lad kødet trække, mens du laver resten af salaten.
  3. Salat: Kog risene møre i rigeligt letsaltet vand efter pakkens anvisninger. Lad dem dryppe af i en sigte, og køle lidt af.
  4. Skær majskornene af kolben: stil kolben med stilken nedad på skærebrættet, så er der mest styr på det.
  5. Skær løget i tynde både, skær peberfrugten i terninger, og hak hvidløget fint.
  6. Rør olie og citronsaft sammen med hvidløg, og vend majs, løg og peberfrugter i dressingen. Smag til med salt og peber.
  7. Varm en stor pande op, og steg den marinerede kylling ved høj varme, til de er brune på alle sider.
  8. Bred risene ud på et stort fad. Fordél groftsnittet salat, marinerede grøntsager og kylling ovenpå. Drys med oreganoblade.
  9. Servér evt. med brød eller tortillas til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Mexicansk mad, Sunde salater, Kylling, Risretter og Hovedret