Mexicansk mad
SPONSORERET indhold

Mexico: Bønnechili med chokolade & valnødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der er én mexicansk ret, som bliver bedre med en stump chokolade i, og det er bønnechili. Vores chili er en blanding af en mexicansk molesauce og en chili con carne. Vi har tilsat valnødder for at give den lidt struktur.

Af: David Frenkiel, Luise Vindahl og Susanne Knutzen Foto: David Frenkiel
03. apr. 2015 | Opskrift | Fit living
6-8

Ingredienser

2 spsk koldpresset kokos- eller olivenolie, eller ghee
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
2 tsk spidskommenfrø eller 1 tsk stødt spidskommenfrø
1 frisk chili, renset og finthakket (eller mere, hvis du foretrækker en stærkere udgave)
1 tsk stødt paprika
1 tsk tørret oregano
1 rød og 1 gul peberfrugt, renset og finthakket
1 gulerod, finthakket
kernerne fra 2 majskolber eller 150 g optøede, frosne majs
2 store stilke bladselleri (brug også toppene), skåret i tynde skiver
150 g valnødder, meget finthakkede
300 g tørrede, blandede bønner, eller 3 dåser blandede bønner a 400 g, afdryppede
2 dåser flåede tomater
2 1⁄2 dl vand
havsalt og friskkværnet sort peber
60 g chokolade med min. 80 % kakaoindhold, brækket i små stykker

Tilbehør:
1 1⁄4 dl yoghurt naturel
en stor håndfuld korianderblade, grofthakkede
4 majstortillaer, ristede

Sådan gør du:

Varm olien op i en stor, tykbundet gryde eller stegegryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, chili, paprika og oregano, og steg i et par minutter under jævnlig omrøring, til krydderierne dufter dejligt, og løgene er klare, men ikke brune. Tilføj peberfrugter, gulerod, majs og bladselleri, og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt så valnødder, bønner, tomater, vand og salt, bring det hele i kog, skru ned for varmen, og lad chilien koge i 20 minutter. Rør nu forsigtigt chokoladen i, og lad chilien simre i endnu et par minutter. Smag til med havsalt og friskkværnet peber. Server chilien i skåle med en skefuld yoghurt og et drys frisk koriander og med ristede majstortillaer til. Rester kan holde sig i 3-5 dage i køleskabet.

Tip! Du kan gøre retten endnu kraftigere ved at erstatte 1 1⁄4 dl af vandet med rødvin.

Opskriften er fra kogebogen Green Kitchen Travels