Meyers rugbrød opskrift
Foto: Skovdal & Skovdal/Stine Christiansen

Meyers rugbrød opskrift

Meyers mørke rugbrød

Her får du et fugtigt og saftigt brød, som holder sig friskt længe, og hvor den rigtig gode, intense mørke smag af malt og rug suppleres med et dejligt knas fra græskarkernerne.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 2 brød bagt i forme på 1½ liter

UNG SURDEJ:
1½ dl rug-opbevaringssurdej - Få Meyers opskrift på surdej her.
3 dl lunkent vand
3 dl rugmel
KERNER:
340 g skårne (eller knækkede) rugkerner
170 g græskarkerner
5 dl koldt vand
RUGBRØDSDEJ:
400 g ung surdej
2 dl lunkent vand
50 g maltsirup eller 10 g
maltmel
400 g rugmel
20 g salt

Sådan gør du:

Frisk din rugopbevaringssurdej op, 12-24 timer inden du skal lave rugbrødsdejen. 12-24 timer inden du laver rugbrødsdejen, samtidig med at du frisker din rug-opbevaringssurdej op, blander du skårne rugkerner, græskarkerner og vand i en skål. Dæk skålen til og lad kernerne stå og trække på køkkenbordet ved stuetemperatur.

Bland alle ingredienserne til rugbrødsdejen i en røreskål. Si væden fra de iblødsatte kerner og bland dem i dejen. Smør rugbrødsformen godt med smør og sørg for at komme helt ud i alle kanter og hjørner, så slipper rugbrødet let, når det er bagt færdigt, og du skal have det ud af formen. Fyld formen to tredjedele op med dej, så der er plads til, at rugbrødet kan hæve. Glat overfladen med en våd gummispartel eller med dine håndflader, som du har gjort våde. Lad rugbrødet hæve, til det fylder mellem en tredjedel og halvdelen mere i formen.

Tænd din ovn på 230-240° i god tid, inden du vil bage brødet, så den kan nå at varme op. Brug gerne varmluftfunktionen, hvis din ovn har sådan en, så bliver den hurtigere varm. Sæt rugbrødet ind i den varme ovn, gerne stadig med varmluftfunktion, og bag brødet i 10 minutter. Skru så ned for varmen til 180° og bag brødet færdigt. Det er svært at sætte en præcis tid på, hvor lang tid det tager at bage et rugbrød, men regn med en samlet bagetid på 50-60 minutter.

Opskriften er fra Claus Meyers nye bog, Meyers bageskole, Alle kan lære at bage, Lindhardt & Ringhof, 300 kr.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød