Mild løgtærte
SPONSORERET indhold

Mild løgtærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
05. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Dej:
100 g durummel
125 g hvedemel
½ tsk salt
125 g koldt smør
½ dl koldt vand
Fyld:
4-5 løg
3 spsk olivenolie
1 spsk frisk timian
2 spsk lys vineddike (f.eks. sherryvineddike)
¼ l piskefløde
2 æg
salt og peber

  1. Bland de to slags mel med salt og hak det kolde smør i. Saml dejen med koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt i min. 1 time.
  2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (ca. 26 cm). Prik bunden med en gaffel og stil den i fryseren i 30 min. Bag tærtebunden ved 200 grader i 12-15 min. og stil den til afkøling på en rist. Skru ned til 175 grader.
  3. Pil løgene, halvér dem og snit dem fint. Sautér dem langsomt bløde i olivenolie i min. 15 min. og tilsæt finthakket timian, vineddike, salt og peber. Kog det næsten tørt og tilsæt piskefløde. Kog det igennem under omrøring og tag det af varmen.
  4. Blend løgmassen sammen med æg til en blød creme og hæld den i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. Servér tærten lun eller afkølet (ikke kold).