Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Millionbøf:
1 løg
2 gulerødder
2 persillerødder eller pastinak
1 bundt persille
50 g tørsaltet bacon
200 g hakket vildtkød eller svinekød
2 dl øl
2 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
2 tsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 spsk. æbleeddike
sort peber i kværn
groft salt
2 tsk. majsstivelse eller sovsejævner
Kartoffelmos:
500 g kartofler
1 dl varm mælk
25 g smør
salt og peber
Tilbehør: tyttebærsyltetøj eller gelé
Sådan laver du nordisk millionbøf
- PIL løget, og hak det fint. Skræl rodfrugterne, og skær dem i små stykker. Skyl persillen, og hak den.
- SKÆR bacon i strimler, og steg dem gyldne i en dyb pande. Tilsæt kødet, og brun det under omrøring i 4-5 min.
- TILSÆT løg og rodfrugter, og steg under omrøring i 2-3 min. Hæld øl og bouillon (eller vand) ved, tilsæt laurbærblad og timian, og lad retten simre i 8-10 min. Smag til med æbleeddike, salt og peber, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
- SKRÆL kartoflerne, skær dem groft ud, og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre – ca. 15 min. Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på komfuret til kartoflerne er tørre. Mos dem med en kartoffelmoser, eller pres dem gennem en purépresse. Rør varm mælk og smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.
- SERVÉR millionbøf med kartoffelmos, persilledrys og tyttebær eller gelé.