Millionbøf med rodfrugt, øl & kartoffelmos
Foto: Thomas Hergaard Nordisk millionbøf - med rodfrugter, øl og kartoffelmos...

Millionbøf med rodfrugt, øl & kartoffelmos

Skøn millionbøf med kartoffelmos - her har vi lavet en 'nordisk' udgave af millionbøffen med rodfrugter og øl - selvfølgelig med kartoffelmos til!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 2 personer

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: 20 min.

Millionbøf:
1 løg
2 gulerødder
2 persillerødder eller pastinak
1 bundt persille
50 g tørsaltet bacon
200 g hakket vildtkød eller svinekød
2 dl øl
2 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
2 tsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 spsk. æbleeddike
sort peber i kværn
groft salt
2 tsk. majsstivelse eller sovsejævner

Kartoffelmos:
500 g kartofler
1 dl varm mælk
25 g smør
salt og peber

Tilbehør: tyttebærsyltetøj eller gelé

Sådan laver du nordisk millionbøf

  1. PIL løget, og hak det fint. Skræl rodfrugterne, og skær dem i små stykker. Skyl persillen, og hak den.
  2. SKÆR bacon i strimler, og steg dem gyldne i en dyb pande. Tilsæt kødet, og brun det under omrøring i 4-5 min.
  3. TILSÆT løg og rodfrugter, og steg under omrøring i 2-3 min. Hæld øl og bouillon (eller vand) ved, tilsæt laurbærblad og timian, og lad retten simre i 8-10 min. Smag til med æbleeddike, salt og peber, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  4. SKRÆL kartoflerne, skær dem groft ud, og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre – ca. 15 min. Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på komfuret til kartoflerne er tørre. Mos dem med en kartoffelmoser, eller pres dem gennem en purépresse. Rør varm mælk og smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.
  5. SERVÉR millionbøf med kartoffelmos, persilledrys og tyttebær eller gelé.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Millionbøf, Dansk mad og Hovedret