Mindre madspild: Arme riddere med vaniljeis og friske bær
Foto: Stine Christiansen Arme riddere er noget af det lækreste, der kan komme ud af overskudsbrød.

Mindre madspild: Arme riddere med vaniljeis og friske bær

Arme riddere – eller pain perdue, hvis du føler dig fransk, eller french toast, hvis du føler dig fransk på amerikansk – er noget af det lækreste, der kan komme ud af overskudsbrød. Geniale til weekendbrunchen eller bare som noget lækkert på tallerkenen, når man nu har lyst.

printer Print
clock 45 minutter
plate Arme riddere til 4 personer

4 skiver lyst hvedebrød
2 æg
2 dl fløde
lidt olie og smør
friske bær efter eget valg
1 tsk kanelsukker
4 kugler vaniljeis eller hvad du bedst kan lide

Sådan laver du arme riddere

  1. Læg brødskiverne i et fad. Pisk æg i ca. 15 minutter, og tilsæt fløden. Pisk yderligere et par minutter, hæld det ud over brødene, og lad dem suge herlighederne til sig i et kvarters tid.
  2. Varm panden godt op, steg så brødene gyldne i lidt smør og olie ved middel varme, drys med kanelsukker og friske bær, og nyd med vaniljeis på siden.

    VIDEO: Se her, hvordan du laver arme riddere

Bagom opskrifterne med brødrester

Alle opskrifterne er udviklet af bager Thomas Steinmann fra Lagkagehusets Innovationsbageri i Hørsholm, hvor også kokken Jesper Kirketerp og konditor Palle Wiby Sørensen huserer.

kokkene-bag-opskrifterne.jpg

Her eksperimenterer de med nye tiltag til Lagkagehusets sortiment af brød, kager, salater, sandwich og grød.

Lagkagehuset har mere end 300 bagere og konditorer over hele landet, der sørger for friskbagt brød og kager i de knap 100 bagerier og butikker i Danmark.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madspild og Brunch