Mindre madspild: Rugbrødsgranola med kokosflager, græskarkerner og citrontimian
SPONSORERET indhold

Mindre madspild: Rugbrødsgranola med kokosflager, græskarkerner og citrontimian

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug det rugbrød, der er blevet lidt for tørt, til at lave denne skønne granola, som vil løfte din skyr, ymer eller yoghurt til nye højder. Prøv dig frem med tørrede frugter, gryn, flager eller nødder, og brug også granolaen til en klat god vaniljeis, en sød panna cotta eller en anden blød dessert, der godt kunne bruge lidt modspil.

Af: Thomas Steinmann/Lagkagehuset Foto: Stine Christiansen
04. okt. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Ca 1 kilo granola

Ingredienser

200 g kokosflager
200 g græskarkerner
500 g rugbrød
250 g brun farin
125 g smør
en lille håndfuld frisk citrontimian

Sådan laver du rugbrødsgranola

  1. Varm ovnen op til 150 grader.
  2. Rist dine kokosflager og græskarkerner på en tør pande på medium varme.
  3. Blend rugbrødet, eller riv det på et rivejern. Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med brun farin, og fordel smørret på toppen.
  4. Bag det i ovnen i 40 minutter, mens du rører i det et par gange undervejs, så smør og farin fordeler sig.
  5. Lad det køle af, og bland det evt. med citrontimian. Gem granolaen i en lufttæt beholder.

    TIP: Citrontimianen gør, at holdbarheden kun er 2-3 dage, men hvis du laver den uden krydderurter, kan den holde sig i et par uger i en lufttæt beholder. Put så gerne krydderurterne på før servering.

    VIDEO: Se her, hvordan du laver rugbrødsgranola

Anbefalet til dig