Mindre madspild: Rugbrødsgranola med kokosflager, græskarkerner og citrontimian
Brug det rugbrød, der er blevet lidt for tørt, til at lave denne skønne granola, som vil løfte din skyr, ymer eller yoghurt til nye højder. Prøv dig frem med tørrede frugter, gryn, flager eller nødder, og brug også granolaen til en klat god vaniljeis, en sød panna cotta eller en anden blød dessert, der godt kunne bruge lidt modspil.
Ingredienser
200 g kokosflager
200 g græskarkerner
500 g rugbrød
250 g brun farin
125 g smør
en lille håndfuld frisk citrontimian
Sådan laver du rugbrødsgranola
- Varm ovnen op til 150 grader.
- Rist dine kokosflager og græskarkerner på en tør pande på medium varme.
- Blend rugbrødet, eller riv det på et rivejern. Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med brun farin, og fordel smørret på toppen.
- Bag det i ovnen i 40 minutter, mens du rører i det et par gange undervejs, så smør og farin fordeler sig.
- Lad det køle af, og bland det evt. med citrontimian. Gem granolaen i en lufttæt beholder.
TIP: Citrontimianen gør, at holdbarheden kun er 2-3 dage, men hvis du laver den uden krydderurter, kan den holde sig i et par uger i en lufttæt beholder. Put så gerne krydderurterne på før servering.
VIDEO: Se her, hvordan du laver rugbrødsgranola
Bagom opskrifterne med brødrester
Alle opskrifterne er udviklet af bager Thomas Steinmann fra Lagkagehusets Innovationsbageri i Hørsholm, hvor også kokken Jesper Kirketerp og konditor Palle Wiby Sørensen huserer.
Her eksperimenterer de med nye tiltag til Lagkagehusets sortiment af brød, kager, salater, sandwich og grød.
Lagkagehuset har mere end 300 bagere og konditorer over hele landet, der sørger for friskbagt brød og kager i de knap 100 bagerier og butikker i Danmark.