Mini-cheeseburgere
SPONSORERET indhold

Skønne sliders: Sådan laver du mini-cheeseburgere

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre burgere med ost i miniformat. Burgerbollerne er hjemmebagte og vi bager en stor portion, så der er lidt til fryseren også. Opskriften er til 20 boller. Brug de 10 til minicheeseburgere. Frys de overskydende boller ned til senere.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
06. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
20 mini-burgere (sliders) | Total: 30 min

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 12 min.
Bollerne er fryseegnede 

Burgerboller
(20 stk.)
25 g smør (smeltet)
2 dl kærnemælk/mælk
15 g gær
1½ tsk sukker
1 tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
1 æg
75 g fuldkornshvedemel
ca. 225 g hvedemel
sesamfrø

Bøffer til burgerne:
(10 stk.)
350-400 g hakket oksekød
salt og peber
olie/smør (til stegning)
2-3 skiver ost

Tilbehør:
ketchup, syltet agurk, løg,
agurk, salatblade,tomat

Sådan laver du mini-burgere (sliders)

  1. Hæld smør i en skål og tilsæt kærnemælk/ mælk. Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg (tag evt. lidt fra til pensling). Rør melet i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 20 stykker. Form dem til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade med en våd hånd og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 200 grader (varmluft). Pensl bollerne med vand eller æg og drys med sesamfrø. Bag dem 10-12 min. og lad dem afkøle på en rist.
  3. Ælt kødet sammen med salt og peber og form farsen til 10 små, flade bøffer. Brun dem på en varm pande med olie/ smør i ½-1 min. på hver side. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg en kvart skive ost på hver bøf og steg dem under grillen i ovnen, til osten er smeltet (1-2 min.).
  4. Anret i flækkede boller med ketchup, salatblade, syltet agurk i skiver og grønsager efter smag.

Anbefalet til dig