SPONSORERET indhold
Minitærter med spinat og røget laks
Lækre små minitærter med spinat og røget laks gør sig godt på et frokostbord.
Ingredienser
Minitærter med spinat og røget laks
Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
1 dl sesamfrø
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g spæd spinat
5-6 forårsløg
4 æg
250 g ricotta eller hytteost
1 tsk. salt
peber
150 g røget laks
- Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd 4-6 små tærteforme med dejen. Forbag tærtebundene 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Skyl spinaten grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
- Pisk æg og ricotta sammen. Tilsæt tern af røget laks, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.