SPONSORERET indhold
Hjemmelavet miso ramen
Denne japanske miso ramen med blandt andet gulerodsstrimler, kål og bønnespirer smager helt fantastisk. Og så er den nem at lave.
4 personer
Ingredienser
4 æg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. friskrevet ingefær
4 gulerødder
1 lille spidskål
500 g hakket kalv- og gris
100 g bønnespirer
1 liter god kogende fjerkræsbouillon
1 tsk. sukker
1 spsk. soja
4 spsk. miso paste (f.eks fra
Clearspring)
4 tsk. sesamolie
200 g ramen nudler (f.eks fra
Santa Maria)
Pynt:
Forskellige slags spirer (kan
undværes)
Sådan gør du
- Kog æggene, til de bliver hårdkogte. Afkøl og pil dem. Skær dem i halve, og gem dem til senere.
- Pil hvidløg, og hak det fint. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler. Snit kålen i mindre stykker.
- Opvarm olie i en gryde eller wok, og svits hvidløg sammen med hakket ingefær.
- Tilsæt det hakkede kød, og steg ved hård varme, til kødet deler sig, og får stegeskorpe.
- Kom gulerodsstrimler og kål sammen med bønnespirer i gryden, og steg i nogle min., til de bliver møre.
- Hæld den kogende bouillon i gryden. Krydr med sukker og soja. Smelt miso-paste i suppen, og rør rundt.
- Kom nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over dem. Dæk skålen til med film, og lad nudlerne trække i 10 min. Dræn nudler, og kom dem i serveringsskåle.
- Hæld nu den varme ramen suppe med kød og grønt over. Pynt med halve hårdkogte æg. Dryp en teske sesamolie i hver skål, og drys med diverse spirer.