Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Moderne kalvefilet stegt som vildt
Foto: Thomas Hergaard

Moderne kalvefilet stegt som vildt - opskrift fra Hjemmet

Moderne kalvefilet stegt som vildt

Steg din kalvefilet som vildt, top med fløde-urte-sovs og få en fantastisk smagsoplevelse med denne opskrift.

(4-6 personer)
Print

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet

¾-1 kg kalvefilet (afpudset)
salt og friskkværnet peber
15 skiver bacon
250 g skalotteløg (pillede, mindre stykker)
3-4 (500 g) pastinakker (stykker)
2 tsk hele enebær (hakkede)
2-3 laurbærblade
½ tsk rosmarin
½ liter vand (eller kalvebouillon)

Fløde-urte-sovs:

stegesky og urter (fra stegen)
1 spsk smør
1½ spsk hvedemel
2½ dl piskefløde
2 spsk blåskimmelost (f.eks. danablu)

Tilbehør:

Kartofler, grønne bønner og tyttebærsyltetøj

  1. Krydr kødet med salt og peber. Læg baconskiverne oven på kødet og bind kødsnor omkring. Læg kødet i et ovnfast fad på en bund af skalotteløg, pastinakker, enebær, laurbærblade og rosmarin. Hæld vand eller bouillion i fadet, så det står ca. 1/3 op ad siderne på kødet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.
  2. Sovs: Rør smør og mel sammen til en smørbolle. Hæld urter og stegesky fra fadet i en blender og kør til ensartet konsistens. Hæld det i en gryde med fløde, læg smørbollen i og kog forsigtigt op. Pisk sovsen igennem med blåskimmelost. Smag den til med salt og peber.
  3. Hvis baconen på stegen ikke er brunet nok, kan det gøres under ovngrillen. Husk at tage kødsnoren af, så den ikke brænder.
  4. Skær stegen i tynde skiver og servér med kartofler, bønner, syltetøj og vildtsovs.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Steg, Kalv og Hovedret