opskrift på mørbradgryde
SPONSORERET indhold

Mørbradgryde med søde kartofler og appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Simremad af den hyggelige og varmende slags, bl.a. med mørbrad, appelsin, søde kartofler og fennikel – fint krydret med kanel og serveret med couscous. Her får du opskriften på en mørbradgryde, der ikke vælter kalorieregnskabet.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
28. jan. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
Mørbradgryde til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

350 g afpudset svinemørbrad
1 spsk hvedemel
salt, friskkværnet peber
1 spsk olivenolie
500 g søde kartofler i et par cm store tern
reven skal og saft af 1 ubehandlet appelsin
ca. 6 dl grøntsagsbouillon
1 lille stang kanel
2-3 fennikler i kvarte

Servering:
Hakket, bredbladet persille
2 dl couscous.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    17 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    58 %

Sådan laver du mørbradgryde med søde kartofler

  1. Skær mørbraden i ca. 1 cm tykke skiver, bank dem evt. let med bagsiden af hånden og vend dem i mel, krydret med salt og peber. Ryst overflødigt mel af og brun skiverne på begge sider i olie.
  2. Bland kartoflerne ved og rør. Tilsæt appelsinsaft og -skal samt bouillon og kanelstang og lad det hele snurre, til kartoflerne er halvmøre.

    PRØV OGSÅ: Marineret skinkemignon med agurke- og hjertesalat

  3. Læg fenniklerne i og lad retten snurre videre, til grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid.
  4. Smag til med yderligere krydderier, og servér retten med hakket, bredbladet persille og couscous.

Anbefalet til dig