Opskrift på morbærgrød med nøddeknas
SPONSORERET indhold

Morbærgrød med nøddeknas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn opskrift på en god gammeldags nordisk klassiker - grød lavet på morbær. Her får du opskriften på morbærgrød, som du kan servere med det lækreste hasselnøddeknas på toppen og lidt vaniljeis til. Mums!

Af: Meyers Madhus Foto: Claes Bech-Poulsen
03. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 600 g morbær eller blommer
  • 100 g sukker
  • 4 spsk blommeeddike
  • 40 g sukker
  • 20 g smør
  • 1 tsk natron
  • 60 g hasselnøddekerner
  • 2 dl flødeis

Sådan gør du

  1. Skyl morbærerne, og kom dem i en gryde sammen med sukker og eddike. Hvis du bruge blommer, så udsten dem først. Sæt gryden over blusset og lad det simre stille og roligt under låg i ca. 20 minutter.
  2. Tag grøden af blusset – den kan spises både kold og varm.
  3. Smelt forsigtigt sukkeret på en pande ved lav varme, vip panden frem og tilbage undervejs, så sukkeret ikke brænder på.
  4. Når sukkeret er smeltet, tilsætter du smør, natron og hasselnødder, og rører rundt med en træske. Hæld nødde-karamelmassen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
  5. Hak den afkølede nøddeknas groft og servér grøden med en god skefuld is og et drys nøddeknas.

TIP: Kan du ikke skaffe morbær, så kan du sagtens bruge blommer til den lækre dessert også.

Anbefalet til dig