Mørbrad de luxe med hvide bønner
Jeg synes, det er nemt at servere bønner som tilbehør. Jeg koger dem gerne dagen i forvejen, hvis jeg ved, at jeg skal bruge dem. Dåsebønner kan til nød bruges, hvis du ikke har kogt selv. Husk at iblødsætte dagen før kogning.
Ingredienser
1 svinemørbrad, ca. 5-600 g
1 pakke parmaskinke (70 g)
8-10 blade salvie
salt og peber
2 øko citroner
4 kviste rosmarin
1 helt hvidløg, halveret
olivenolie
Bønnesalat:
300 g små tomater
400 g kogte, hvide bønner
(200 g tørret vægt)
½ dl olivenolie
3-4 spsk god balsamico-eddike
en smule hakket salvie
salt og peber
Sådan gør du
Mørbrad: Puds mørbraden (altså skær de værste hvide hinder fra, og kasser dem. Læg et stykke husholdningsfilm ud på dit køkkenbord, og læg skiver af parmaskinke på. Fordel salvie, og læg til sidst mørbraden på. Krydr den med salt og peber, og rul den stramt i filmen. Pak den forsigtigt ud af filmen.
Gnid den med en smule olivenolie, og læg den i en bradepande sammen med halve citroner, rosmarin og hvidløg. Dryp med lidt olivenolie, og steg den i en varm ovn ved 200 grader i cirka 35-40 minutter.
Bønnesalat: Halver tomaterne, og vend dem med bønner, olivenolie, eddike, salvie, salt og peber.
Skær mørbraden i skiver, og server den sammen med både hvidløg og citron, samt bønnesalat.
PRØV OGSÅ: Lun salat med torskerogn
PRØV OGSÅ: Forårskylling
PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad
Tip
Saften af den varme citron, samt de bløde, varme hvidløg er skønne på mørbraden!