Opskrift på mørbrad med sauce af friske tomater og timian
SPONSORERET indhold

Mørbrad med sauce af friske tomater og timian

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
27. apr. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 35 min

Ingredienser

 

1 afpudset svinemørbrad 500 g
salt, peber
2 tsk olivenolie
½-1 dl bouillon.
Sauce:
500-600 g aroma- eller cherry-tomater i halve
1 lille, hakket løg
1 tsk smør eller olie
et par kviste timian.
Tilbehør:
1 dåse afdryppede butterbeans
– fås økologiske
2-3 spsk hakket persille
1 tsk smør
200 g kogte, grønne bønner.
300 g langtidshævet speltbrød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    19 %
  • Protein:
    33 %
  • Kulhydrat:
    48 %

Sådan gør du

Dup kødet tørt, drys salt og peber på, og brun det på alle sider i den varme olie 1-2 minutter.
Tilsæt bouillon, dæmp varmen, og steg mørbraden 7-8 minutter på hver side. Tag det op, og hold det varmt.

Kom tomater, løg og smør eller olie samt timiankviste på panden, og lad det hele snurre, til tomaterne koger ud og bliver lidt tykke i konsistensen. Smag godt til med salt og peber. Kom butterbeans, smør og persille i en gryde med de grønne bønner. Varm igennem og smag til med salt og peber.
Skær mørbraden i skiver, og servér den med sauce, bønner og brød.