Ingredienser
Arbejdstid:
40 min.
Stivnetid:
2-3 timer
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
4 blade husblas
1/2 dl stærk kaffe
50 g mørk chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
3/4 dl sukker
3 tsk pulverkaffe
1 tsk kakao
3 pasteuriserede æggehvider
2 ½ dl piskefløde
Pynt:
50 g chokolade
- Lag husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk pulverkaffe og kakao i.
- Smelt den udblødte husblas i kaffen og smelt chokoladen.
- Pisk den smeltede chokolade i æggemassen.
- Lad kaffen med smeltet husblas svale, så det bliver lunt om en lillefinger. Hæld det herefteri en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes.
- Pisk æggehvider og fløde stift.
- Vend flødeskum og æggehvider i.
- Kom det i en serveringsskal eller i portionsglas og lad det stivne.
- Pynt med høvlet chokolade for servering.