Mormors kaffe-chokoladefromage
SPONSORERET indhold

Mormors kaffe-chokoladefromage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
06. sep. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
40 min.
Stivnetid:
2-3 timer
Ikke fryse-egnet

(4 personer)
4 blade husblas
1/2 dl stærk kaffe
50 g mørk chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
3/4 dl sukker
3 tsk pulverkaffe
1 tsk kakao
3 pasteuriserede æggehvider
2 ½ dl piskefløde
Pynt:
50 g chokolade

  1. Lag husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk pulverkaffe og kakao i.
  3. Smelt den udblødte husblas i kaffen og smelt chokoladen.
  4. Pisk den smeltede chokolade i æggemassen.
  5. Lad kaffen med smeltet husblas svale, så det bliver lunt om en lillefinger. Hæld det herefteri en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes.
  6. Pisk æggehvider og fløde stift.
  7. Vend flødeskum og æggehvider i.
  8. Kom det i en serveringsskal eller i portionsglas og lad det stivne.
  9. Pynt med høvlet chokolade for servering.