Moules frites med aioli
SPONSORERET indhold

Moules frites med sellerifritter og aioli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den belgiske klassisker i opdateret version med sellerifritter (som ikke er ligeså kalorieholdige)

Af: Vægtkonsulenterne Foto: Vægtkonsulenterne
03. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
1

Ingredienser

300 g blåmuslinger med skal
50 g gulerod
50 g fennikel
50 g squash
chili
50 g rød peberfrugt
1-2 fed hvidløg
1 valnøddestort stk. ingefær
1 tsk olie
2 dl bouillon (vand + pulver)
50 g drænet yoghurt, max 7%
Sellerifritter
100 g selleri
olie
flagesalt
Aioli
5 g mayonnaise
10 g skyr
hvidløg citronsaft

Sådan gør du:

Skræl og skær selleri i bjælker. Pensl dem med olie, og bag ved 200 grader, til de er sprøde og gyldne. Krydr med flagesalt.

Rens muslingerne – kassér dem, der ikke lukker sig.

Skræl gulerod og ingefær, skyl peberfrugt, fennikel (gem toppen til aioli), squash og chili, og pil hvidløgsfed. Hak alt helt fint, og steg i olie i et par minutter.

Tilsæt muslinger og bouillon, og kog 4-5 minutter ved høj varme. Tag muslingerne op – kassér dem, der ikke har åbnet sig. Hold muslingerne varme.

Kom drænet yoghurt i kogelagen, og varm igennem. Justér eventuelt konsistensen med ekstra bouillon.

Rør mayonnaise sammen med skyr, knust hvidløg, hakket fennikeltop og citronsaft til en aioli.

Servér den varme suppe med de lune muslinger i og aioli som tilbehør sammen med sellerifritter.

PRØV OGSÅ: Spinatomelet med champignon og hokkaidofritter

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dl/opskrifter