Moules frites med sellerifritter og aioli
Den belgiske klassisker i opdateret version med sellerifritter (som ikke er ligeså kalorieholdige)
Ingredienser
300 g blåmuslinger med skal
50 g gulerod
50 g fennikel
50 g squash
chili
50 g rød peberfrugt
1-2 fed hvidløg
1 valnøddestort stk. ingefær
1 tsk olie
2 dl bouillon (vand + pulver)
50 g drænet yoghurt, max 7%
Sellerifritter
100 g selleri
olie
flagesalt
Aioli
5 g mayonnaise
10 g skyr
hvidløg citronsaft
Sådan gør du:
Skræl og skær selleri i bjælker. Pensl dem med olie, og bag ved 200 grader, til de er sprøde og gyldne. Krydr med flagesalt.
Rens muslingerne – kassér dem, der ikke lukker sig.
Skræl gulerod og ingefær, skyl peberfrugt, fennikel (gem toppen til aioli), squash og chili, og pil hvidløgsfed. Hak alt helt fint, og steg i olie i et par minutter.
Tilsæt muslinger og bouillon, og kog 4-5 minutter ved høj varme. Tag muslingerne op – kassér dem, der ikke har åbnet sig. Hold muslingerne varme.
Kom drænet yoghurt i kogelagen, og varm igennem. Justér eventuelt konsistensen med ekstra bouillon.
Rør mayonnaise sammen med skyr, knust hvidløg, hakket fennikeltop og citronsaft til en aioli.
Servér den varme suppe med de lune muslinger i og aioli som tilbehør sammen med sellerifritter.
PRØV OGSÅ: Spinatomelet med champignon og hokkaidofritter
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dl/opskrifter
Tip
Du kan bruge kammuslinger fra dybfrost i stedet for de friske blåmuslinger – brug så 150 g kammuslinger.