SPONSORERET indhold
Moussaka med yoghurt-topping
Græsk moussaka indeholder hakket kød, der som regel er en favorit hos både børn og voksne. Denne version er bagt med yoghurt-topping, der er lettere end gratinmasse.
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: ca. 1 time
Stege/bagetid: 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
500 g hakket lamme- og kalvekød (eller oksekød)
2 spsk olivenolie + lidt til fadet
2 løg (hakkede)
4-5 fed hvidløg (knuste)
2 tsk frisk timian (hakket, eller ½ tsk tørret)
1 dl hvidvin (eller 1 dl vand + 2 tsk vineddike)
salt og friskkværnet peber
750 g kartofler (2-3 mm tykke skiver)
4-5 store tomater (skiver)
1 stor aubergine (skiver)
Topping:
3 æg (blommer og hvider)
400 g yoghurt (10%, fast græsk type)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
evt. ½ muskatnød (fintrevet eller stødt)
Tilbehør: grøn salat og evt. brød
- Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og lad dem stege med i nogle min. Tilsæt hvidløg, timian og vin og kog kødsovsen igennem i 10 min. Smag til med salt og peber.
- Kog kartoffelskiverne i 10 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og læg dem i bunden af et ovnfast fad smurt med olie. Krydr kartoflerne med salt og peber. Læg skiver af tomat ovenpå og derefter kødsovsen.
- Steg aubergineskiverne i olie på en pande på begge sider i ca. 10 min. Fordél aubergineskiverne på kødsovsen.
- Topping: Rør æggeblommer sammen med yoghurt, vend stiftpiskede æggehvider i og krydr med salt, peber og muskatnød. Fordel toppingen over kødsovsen i det ovnfaste fad.
- Bag moussakaen ved 175 grader i 45 min., til den er gennembagt og gylden på toppen. Servér den rygende varme moussaka med salat og evt. brød.