Ingredienser
Muffins:
350 g hvedemel/kagemel
1 spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
200 g sukker
2 æg str. L
2¼ dl mælk eller kærnemælk
1 tsk. vaniljesukker
75 g smeltet smør
½ dl solsikkeolie
250 g friske ribs
2-3 spsk. perlesukker
Flødeostecreme:
200 g flødeost
100 g blødt smør
200 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Pynt:
12 små ribsklaser
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
3 spsk. sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Muffins: Sigt mel og bagepulver op i en stor skål, og tilsæt salt og sukker.
- Pisk æggene sammen med mælk, vaniljesukker, smør og olie, og bland det i melet med en dejskraber – rør så lidt som muligt.
- Skyl og rib ribsene. Tag ¼ del af bærrene fra, og vend resten i dejen.
- Fyld dejen i ca. 12 muffinforme foret med bagepapir eller papirforme – de skal være ¾-⅘ fyldt.
- Drys de sidste bær og perlesukker på dejen.
- Sæt formen i ovnen og bag i 5 min. Skru ned til 175 grader, og bag kagerne færdige i ca. 20 min. Tjek med et træspyd, der skal komme ren ud eller med et par fugtige krummer.
- Lad kagerne stå i formene i 10 min., før de løftes ud, og sættes på en rist til afkøling.
- Flødeostcreme: Pisk flødeost og smør luftigt med en håndmikser, og pisk sigtet flormelis i. Tilsæt vaniljesukker, og pisk cremen luftig. Sæt en flot top på hver muffin.
- Pynt: Dyp skyllede ribsklaser i letpisket æggehvide, og vend dem i sukker. Læg dem på kagerne.