Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på multe med ratatouille og pistou
Foto: Line Thit Klein Multe med ratatouille og pistou

Opskrift på multe med ratatouille og pistou

Stegt multe med ratatouille og pistou

plate 4
printer Print

Pistou
3 spsk frisk mynte, hakket
3 spsk frisk basilikum, hakket
½-1 dl olivenolie
75 g groft hakkede mandler, ristede
4 spsk parmesan, groft revet
1 hakket ansjosfilet af god kvalitet
evt. lidt kogte hvide bønner
salt og peber

Ratatouille
1 courgette
1 aubergine
2 rødløg
3 tomater
1 rød peber
½ dl olivenolie
1 ds flåede tomater
2 fed presset hvidløg
1 stilk frisk rosmarin
2 spsk finthakket timian
salt og peber
lidt citronsaft
olivenolie til stegning
4 stykker multe, uden skæl á ca 175 g.
salt og peber

Sådan laver du stegt multe

1. Begynd med at lave din pistou. Det hele skal blandes sammen til en dejlig, grov masse og smages til med salt og peber. Du kan blande hvide, kogte linser i, hvis du vil have en mere fyldig masse.

2. Herefter laver du ratatouillen ved at skære courgetten, auberginen, løgene, tomater og peberfrugter i tern på ca 2 cm.

3. Rist alle grønsagerne i olien på en pande. Tilsæt de flåede tomater, hvidløg, rosmarin og timian. Lad det simre under låg i ca 30 min., til grønsagerne er godt møre. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft

4. Kom lidt olivenolie på en pande, og læg multen på med skindsiden nedad, når panden er varm. Krydr med salt og peber. Steg multen ved svag varme, så skindsiden bliver sprød. Når kødet har ændret farve fra gennemsigtigt til hvidt, vendes fisken om og steges i 10 sekunder på den anden side. Servér straks fisken med ratatouille og pistou.

Tip:

Smag til
Følg aldrig opskriften blindt. Selv de lækreste ingredienser ender med at smage af ingenting, hvis ikke du krydrer rigtigt med salt og peber. Husk at smage til flere gange undervejs. Nogle gange kan der også være brug for et skvæt citron, selv om det ikke står i opskriften.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Ratatouille, Simremad, Fisk, Fransk mad og Hovedret