Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på italienske muslinger
Foto: Andreas Wiking Muslinger på italiensk

Opskrift på italienske muslinger

Muslinger på italiensk

plate 4
printer Print

300 g spaghetti, gerne fuldkorn
2 kg friske blåmuslinger
3 hakkede fed hvidløg
2 store friske chilier uden kerner
1 bdt. forårsløg
2 spsk olivenolie
1/2 dl tør hvidvin
1/2 kg friske grofthakkede tomater
salt, peber
hakket persille.

Energi pr. person:
535 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
25 %
Kulhydrant:
53 %

Sådan gør du

Kog spaghettien al dente som anvist.

Vask og sortér muslingerne. De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækkebrættet, skal kasseres.

Sautér hvidløg, hakket chili og forårsløg i olivenolie 1-2 minutter, tilsæt muslinger samt hvidvin og kog 3 minutter under låg. Hæld tomaterne ved, kog endnu 1-2 minutter og bland med kogt spaghetti.

Serveres med et drys persille i dybe tallerkener.

Se, hvad vi ellers skriver om: Muslinger, Sommer, Fisk, Italiensk mad og Hovedret