Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmelavet mysli er en sikker vinder på morgenmadsbordet. Det er både nemt og hurtigt at lave.
Foto: Maja Ambeck Vase Hjemmelavet mysli er en sikker vinder på morgenmadsbordet. Det er både nemt og hurtigt at lave.

Hjemmelavet mysli

Mysli med mørk chokolade og nødder

Top din morgenskyr med en lækker, sprød luksusmysli med grofthakkede nødder, store stykker mørk chokolade og frysetørrede bær. En fantastisk start på dagen. En opskrift af Maja Ambeck Vase.

clock 20 minutter
printer Print
plate Ca. 8 portioner mysli

50 g nødder, f.eks.hasselnødder og pecannødder, eller evt. mandler
200 g finvalsede havregryn
1/3 tsk salt
50 g mørk sirup
50 g mørk chokolade
2-3 spsk frysetørrede bær

Sådan laver du mysli

Hak nødderne groft, og kom dem i en skål med havregryn og salt. Tilsæt sirup, og ælt det hele godt sammen. Bred myslien ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i 12-15 minutter ved 175 grader. Rør rundt et par gange undervejs.

Hak chokoladen groft, og drys den ud over den lune mysli. Vent et kort øjeblik,
og rør så forsigtigt rundt, så mysli og chokolade "smelter" sammen.

Lad myslien køle helt af, og tilsæt frysetørrede bær. Opbevar myslien i en lufttæt beholder.

Tip

Myslien egner sig også fantastisk godt som knas på desserter, is m.m.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musli, Dansk mad, Morgenmad og Tilbehør