GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Nem æbleflæsk
Foto: Tia Borgsmidt Klassisk æbleflæsk.

Nem æbleflæsk

Prøv opskriften på nem og lækker æbleflæsk, der er perfekt på det lune julefrokostbord.

printer Print
plate 4-6 personer

12-18 (½ cm tykke) skiver svinebryst, koge-eller stegestykke
1 spsk. friskhakket rosmarin eller persille
salt og peber
4-5 syrlige æbler, gerne rød Cox orange
evt. lidt sukker

Pynt:

timian eller persille

Tilbehør:

sennep og rugbrød

Sådan gør du:

  1. Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med rosmarin, salt og peber.
  2. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
  3. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle.
  4. Rens æblerne og skær dem uskrællede i tern. Steg æbleternene møre i lidt af stegefedtet.
  5. Smag evt. til med lidt sukker.
  6. Fordel flæsk og æbleblanding på et fad, og pynt med timian.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julefrokost-mad, Æbleflæsk, Nem aftensmad og Hovedret