Nem blomkålstærte
SPONSORERET indhold

Sådan laver du en nem blomkålstærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den nemme og lækre blomkålstærte serveres med en skive røget laks og er super som forret eller let frokost. Med en rulle færdigkøbt butterdej er nemt og hurtigt at trylle en lækker grøntsagstærte frem - se bare her:

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
25. aug. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
Nem blomkålstærte til 4 personer | Total: 35 min | Arbejdstid: 15 min

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 rulle butterdej (250 g)
  • 2½ dl cremefraiche 38 %
  • 500 g blomkål
  • 125 g mozzarella
  • 1 lille bundt citrontimian
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • Desuden:
  • 200 g røget laks

Sådan laver du en nem blomkålstærte

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Rul butterdejen ud, og kom den i en aflang eller rund tærteform foret med bagepapir.
  2. Smør bunden med cremefraiche.
  3. Skyl blomkål, og snit den i tynde skiver. Fordel blomkål på bunden. Fordel mozzarella over.
  4. Skyl og hak citrontimian. Drys med citrontimian og krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie. 
  5. Bag tærten på midterste ovnribbe i 20 min.
  6. Afkøl tærten på en bagerist, til den er lun. Skær stykker at tærten, og anret med røget laks til.

Anbefalet til dig