Grøntsagsgratin med kantareller
SPONSORERET indhold

Nem grøntsagsgratin med svampe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker vegetarisk gratin med kantareller og grønkål i en cremet æggemasse fyldt med ricotta og toppet med revet ost. Et dejligt måltid - både til aftensmad, frokost eller fremragende til en brunch.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
02. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

  • 100 g kantareller
  • 1 bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g finthakket grønkål
  • 4 spsk. hakket bredbladet persille
  • 4 æg
  • Salt og peber
  • 250 g ricotta
  • 100 g revet emmentaler

TIP: Server godt brød og en god salat til.

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Rens kantarellerne. Skyl dem let og dup dem tørre i et viskestykke.
  2. Pil løg og hvidløg. Hak begge fint. Smelt smør og olie på panden. Svits løg og hvidløg, til det lige falder sammen, uden at det tager farve.
  3. Kom svampene på panden og steg dem i 4-5 min. uden at røre for meget i panden. Ryst panden efter 2 min.
  4. Kom grønkål og persille på panden og vend det hele rundt i et par min.
  5. Pisk æg sammen med salt og peber i en skål. Rør ricotta i æggeblandingen.
  6. Kom fyldet fra panden i æggeblandingen og rør det hele godt sammen.
  7. Smør et ovnfast fad med olivenolie. Kom fyldet i fadet og drys med revet emmentaler. Sæt fadet i ovnen på midterste ovnribbe og bag gratinen i 30-35 min. 

Grøntsagsgratin med kantareller opskrift.jpg

Anbefalet til dig