Nem hollandaisesauce
Foto: Tia Borgsmidt

Nem hollandaisesauce

Denne nemme hollandaisesauce passer godt til fisk og skaldyr samt friskkogte asparges.

printer Print
plate 4 personer

4 æggeblommer
2 spsk. vand
2-3 spsk. citronsaft
125 g blødt smør
½ dl hvidvin
salt og peber

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommerne med vand og citronsaft i en lille gryde.
  2. Stil gryden i kogende vand i en større gryde. Pisk hele tiden i æggene, mens der tilsættes små klumper smør, som piskes ind i æggene.
  3. Rør til sidst hvidvinen i saucen, og smag til med salt og peber. Server saucen straks.
  4. Saucen må ikke koge, da den så skiller. Rester af saucen kan ikke gemmes.

Tip

Begynder saucen at skille, så tag straks gryden fra varmen og kom en isterning i, pisk saucen igennem.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sovs og Tilbehør