Nem hollandaisesauce

Foto: Tia Borgsmidt

Nem hollandaisesauce

Denne nemme hollandaisesauce passer godt til fisk og skaldyr samt friskkogte asparges.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

4 æggeblommer
2 spsk. vand
2-3 spsk. citronsaft
125 g blødt smør
½ dl hvidvin
salt og peber

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommerne med vand og citronsaft i en lille gryde.
  2. Stil gryden i kogende vand i en større gryde. Pisk hele tiden i æggene, mens der tilsættes små klumper smør, som piskes ind i æggene.
  3. Rør til sidst hvidvinen i saucen, og smag til med salt og peber. Server saucen straks.
  4. Saucen må ikke koge, da den så skiller. Rester af saucen kan ikke gemmes.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Begynder saucen at skille, så tag straks gryden fra varmen og kom en isterning i, pisk saucen igennem.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sovs og Tilbehør