Nem iskage med jordbærNem iskage med jordbær
Foto: Betina Hastoft

Nem og smuk iskage med jordbær

Sommervarmen kalder på svalende is – vi springer over det berømte lave gærde, og bruger færdig is til denne lækre og smukke iskage med jordbær.

printer Print
plate 8 personer

Kagebund:

  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 20 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 usprøjet citron

Fyld:

  • 1 liter god jordbæris
  • 250 g jordbær
  • 50 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 gr. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
  2. Smelt smør i en lille gryde.
  3. Pisk æg og sukker sammen, til det bliver en luftig og cremet konsistens. Pisk i mindst 8 min.
  4. Tilsæt undervejs vaniljesukker og revet citronskal.
  5. Vend forsigtigt melblanding i dejen sammen med det smeltede smør.
  6. Kom dejen i en smurt springform. Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 min. Test, om kagen har fået nok med en bagenål. Afkøl kagen på en bagerist, før den tages ud af springformen.
  7. Flæk kagen i to halve. Kom den ene kagebund tilbage i springformen.
  8. Optø isen, til den bliver blød. Pisk til en blød iscreme.
  9. Skyl jordbær, og nip og skær ca. 9 stk. i halve. Sæt dem hele vejen rundt i formen med skærefladen ud mod springformens side. Kom jordbæriscremen i formen. Sæt formen i fryseren i mindst 5 timer.
  10. Tag kagen ud 20 min. før servering. Pynt jordbæriskagen med siet flormelis og et væld af jordbær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Islagkage og Jordbær