kanelkage
SPONSORERET indhold

Nem kage uden æg: Kanelkage med chokoladetopping

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kager i bradepander er nemme og hurtige at bage og elsket af hele familien. Her har vi bagt kanelkage uden æg - til gengæld med en skøn chokotopping!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
13. aug. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer | Total: 45 min

Ingredienser

150 g smør
400 g sukker
½ l kærnemælk
400 g hvedemel
150 g hakket mælkechokolade
2 spsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 portion chokoladetopping (se boks)

Sådan bager du kanelkage

  1. Smelt smørret. Rør smør og sukker sammen med en håndmixer. Kom kærnemælk i. Tilsæt hvedemel, chokolade, kanel og natron. Rør dejen sammen.
  2. Kom dejen i en bradepande ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir.
  3. Bag kagen ca. 45 min. ved 175 gr. på anden nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  4. Fordel toppingen over kagen.kanelkage-uden-aeg-txt.jpg

Nem chokoladetopping

50 g blødt smør
½ dl vand
150 g mælkechokolade
200 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i vand i en gryde.
  2. Sluk for varmen, og rør hakket mælkechokolade i, til det er smeltet.
  3. Rør flormelis i.

Anbefalet til dig