Nem og lækker chokolademousse
SPONSORERET indhold

Nem og lækker chokolademousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem chokolademousse med flødeskum på toppen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
08. aug. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4-6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 3 min.
Ikke fryse-egnet
200 g mørk chokolade (min. 60%)
1¾ dl piskefløde
2 past. æggeblommer (1 bæger)
3 past. æggehvider (2 bægre)
2 spsk sukker
evt. 2 spsk cognac, likør, mørk rom eller whisky
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde
og 50 g mørk chokolade

  1. Hak chokoladen groft, og overhæld den med kogende fløde.
  2. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
  3. Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser.
  4. Vend en tredjedel af marengs- massen i chokoladen og fold så resten i med let hånd.
  5. Tilsæt evt. spiritus og fordel moussen i 4-6 glas. Stil dem koldt indtil servering (min. 3 timer).
  6. Top glassene med chokolademousse med flødeskum og drys med høvlet chokolade før servering.