Æbleskiver
SPONSORERET indhold

Nemme & lækre æbleskiver: Få den bedste opskrift

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ingen jul uden æbleskiver ♡ Det er så hyggeligt at bage sine egne æbleskiver. Og smagen er helt i top, hvis du vælger denne opskrift på æbleskiverne.

Af: Karen Hare/Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
25. nov. 2020 | Opskrift | Hjemmet
ca. 36 æbleskiver | Total: en time | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

300 g hvedemel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. natron
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. revet usprøjtet citron- eller appelsinskal
3 æg
4 dl kærnemælk
olie eller smør til bagning
evt. 2-3 æbler til fyld
Tilbehør: flormelis og syltetøj

Sådan laver du nemme & lækre æbleskiver

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Rør æggeblommer og kærnemælk i. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab.
  2. Pisk æggehviderne stive, vend dem i dejen og hæld den i en kande.
  3. Varm en æbleskivepande op, og kom lidt olie eller smeltet smør i hvert hul. Fyld 2⁄3 af hullet op med dej.
  4. Vend æbleskiverne, når dejen begynder at stivne.
  5. Læg evt. et lille stykke æble i hver, inden du vender dem.
  6. Vend æbleskiverne flere gange under bagningen – de skal bage 5-7 min. i alt.
  7. Servér æbleskiverne med flormelis og syltetøj.

Anbefalet til dig