Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æbleskiver
Foto: Mikkel Adsbøl

Nemme æbleskiver

Det er så hyggeligt at bage sine egne æbleskiver. Og smagen er i top, hvis du vælger denne opskrift på æbleskiverne.

ca. 36 stk.
Print

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 30 min.
300 g hvedemel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. natron
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. revet usprøjtet citron- eller appelsinskal
3 æg
4 dl kærnemælk
olie eller smør til bagning
evt. 2-3 æbler til fyld
Tilbehør: flormelis og syltetøj

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Rør æggeblommer og kærnemælk i. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab.
  2. Pisk æggehviderne stive, vend dem i dejen og hæld den i en kande.
  3. Varm en æbleskivepande op, og kom lidt olie eller smeltet smør i hvert hul. Fyld 2⁄3 af hullet op med dej. Vend æbleskiverne, når dejen begynder at stivne. Læg evt. et lille stykke æble i hver, inden du vender dem. Vend æbleskiverne flere gange under bagningen – de skal bage 5-7 min. i alt.
  4. Servér æbleskiverne med flormelis og syltetøj.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æbleskiver og Bageopskrifter