Nemme cheesecakes med mango og oreo
Foto: Tia Borgsmidt

Nemme cheesecakes med mango og oreo

Disse cheesecakes med mangokompot og oreo er nemme at lave, og så kan de bruges som små og søde portionsanrettede desserter.

printer Print
plate 6 personer

1 stor eller 2 små mangofrugter
½ dl vand
½ dl citronsaft
150 g sukker
4 past. æggeblommer, svarer til 2 små bægre
50 g flormelis
2 tsk. reven usprøjtet citronskal
1½ dl piskefløde
250 g mascarpone eller naturel flødeost
200 g oreos

Sådan gør du

  1. Skræl mangoerne, og skær kødet i tern. Kog dem op i en gryde med vand, citronsaft og sukker ca. 5 min. Afkøl kompotten.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis og citronskal cremet.
  3. Pisk fløden til skum, og pisk mascarpone i. Vend skummet i æggemassen.
  4. Miks orios i en foodprocessor, og fordel halvdelen af kiksekrummerne i portionsglas.
  5. Fordel halvdelen af mascarponeblandingen over. Fordel halvdelen af mangokompotten over. Kom resten af oreoblandingen og mascarponeblandingen over, og slut med mangoblandingen.
  6. Lad evt. kagerne trække et par timer tildækket i køleskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Cheesecake, Dessert og Bageopskrifter