GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Nemme mørbradbøffer med flødechampignon
Foto: Tia Borgsmidt Skønne mørbradbøffer i cremet sauce.

Nemme mørbradbøffer med flødechampignon

Nemme og lækre mørbradbøffer i en skøn og cremet flødechampignon sauce, der er helt perfekte på julefrokostbordet.

printer Print
plate 4 personer

1 afpudset svinemørbrad
2 spsk. hvedemel
25 g smør til stegning af kødet
250 g markchampignon
15 g smør
1 lille løg
1 spsk. paprika
2 dl piskefløde
2 spsk. hvedemel
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. æble- eller ribsgelé
salt og peber

Pynt:

persille

Tilbehør:

Kartoffelmos eller rugbrød

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i 3 cm bøffer. Vend dem i hvedemel krydret med salt og peber.
  2. Varm smørret op på en pande, til det er gyldent og afbruset. Brun bøfferne på begge sider.
  3. Steg dem herefter 2½-3 min. på hver side. Tag dem af panden.
  4. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Kom de 15 g smør på panden, og svits hakket løg og paprika kort.
  5. Kom champignonerne på, og svits igen. Tag lidt af champignonerne fra til pynt.
  6. Tilsæt fløde rørt jævnt med hvedemel, og kog blandingen sammen 4-5 min. under omrøring.
  7. Smag til med eddike, gelé, salt og peber. Kom mørbradbøfferne i saucen, og varm igennem.
  8. Pynt med resten af de stegte champignon og persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julefrokost-mad, Nem aftensmad, Mørbrad og Hovedret