Nemt i april
SPONSORERET indhold

Nemt i april

Nemt i aprilI april kan vi for alvor begynde at smage foråret i sæsonens friske råvarer. Prøv disse enkle hverdagsretter, eller server månedens nemme snack til påskefrokosten.

01. apr. 2012 | Opskrift | BoligLiv

Citronspaghetti med vagtelæg
‘Påskemiddag light‘ – enkelt og velsmagende!

Tid: ca. 20 min.
(4 pers.)

300 g spaghetti
8 vagtelæg
reven skal af 2 økologiske citroner
2 spsk. citronolie
50 g reven parmesanost
1 dåse sardiner eller ansjoser, skind-
og benfri
1 potte brøndkarse

1.
Kog spaghetti som anvist på emballagen, og afdryp.
2.
Kog æggene i ca. 2 min. Pil æggene, og halver.
3.
Vend spaghetti med reven citronskal, citronolie, parmesanost og sardiner. Top med vagtelæg og brøndkarse.



Indisk lammegryde med rabarber
Uhm ... lammegryde med masser af krydderier, sæsonens første rabarber og et drys frisk mynte. Super nemt, eftersom retten stort set passer sig selv!

Tid: ca. 20 min. + kogetid
(4 pers.)

2 rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
500 g afpudset lammekølle i tern
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. frisk revet ingefær
1 dåse kokosmælk
1 dl bouillon f.eks. urtebouillon fra A. Vogel (fås i helsekostforretninger)
200 g rabarber uden stilk
50 g rørsukker
salt og peber
4 stilke frisk mynte


Tilbehør:
brød, ris, couscous eller bulgur



1.
Hak løgene, og pres hvidløgene. Varm olien i en gryde, og brun kødet ved høj varme. Kom løg, krydderier, ingefær og hvidløg i gryden, og svits yderligere et øjeblik.
2.
Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad kødet simre i ca. 45 min. under låg.
3.
Imens snittes rabarberne fint. Kom dem i en skål, og drys med sukker. Lad dem stå, mens kødet simrer.
4.
Tag låget af gryden, og lad kødet simre i yderligere 15 min. Tilsæt rabarber inkl. sukker, og lad kødet simre videre i 5-10 min., til rabarberne er møre. Smag til med salt og peber.
5.
Hak mynte, og drys over. Server med brød, ris, couscous eller bulgur.


Månedens nemme snack:

Krydderurtesalt
Det er supernemt at lave sit eget krydderurtesalt! Udgangspunktet er en rigtig god salt f.eks.
Il Fornaios middelhavssalt, som har konsistens næsten som sukker. Tilsæt en håndfuld hakkede krydderurter og reven citronskal efter smag, så har du krydderurtesalt lige til at sætte på bordet – eller servere til kogte vagtelæg i anledning af påsken.