Ingredienser
60 g blødt smør
225 g sukker
korn af 1 vaniljestang
3 æg
2 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet citron
335 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
150 g grofthakkede hasselnødder
Pynt: 1 sammenpisket æg til pensling og 2 spsk. sukker
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Pisk 1 æg i ad gangen, og kom derefter citronskal i. Bland hvedemel, bagepulver og nødder, og vend det i. dæk skålen til, og stil den i køleskabet 1 time.
- Del dejen i 3, og rul den til ca. 30 cm lange pølser. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Tyk pølserne lidt ed mod pladen. Pensl med æg, og drys ukker over.
- Stil pladen i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min. Lad pølserne afkøle 10 min. skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem yderligere 15 min. ved 160 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.