Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Nøddefirkanter
Foto: Line Thit Klein

Nøddefirkanter

Nøddefirkanter

Lækre og kagestykker, som smager vidunderligt gennem hele december.

printer Print

Mørdej
150 g smør
200 g hvedemel
25 g mandelmel
90 g flormelis
1 bægre pasteuriserede æggeblommer.

Nøddefyld (1 tærte, ca. 8 personer)
100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g pecannødder eller valnødder
150 g rørsukker
4 spsk honning
50 g smør
3 spsk piskefløde
½ tsk salt.

Lav mørdejen ved at smuldre smørret ud i melet og mandelmelet, brug evt. en foodprocessor, til det har en grov rasplignende konsistens. Tilsæt flormelis og æggeblommer og ælt hurtigt dejen ensartet. Pak mørdejen ind i film og lad den ligge køligt en halv time før den rulles ud til en 4-5 mm tykkelse. Smør en tærteform og drys med lidt mel, og læg den udrullede dej ovenpå. Tryk dejen ind i siderne, og kør derefter en kagerulle overkanten af formen, så får du en fin afrunding. Forbag tærten i 12-15 min ved 180 indtil bunden er lysgylden og lad den køle, imens du laver nøddefyldet. Kom ingredienserne til nøddefyldet i en gryde og lad fyldet varme op indtil sukkeret er flydende og massen let karameliseret. Det tager ca 8-10 min. Hæld fyldet i den afkølede bund, og bag tærten i ca. 25 min ved 180 grader, indtil nødderne er smukt gyldne. Lad tærten køle, skær ud i snitter og servér som den er eller med flødeskum eller vanilleis.


TIP
Har du ikke en firkantet tærteform, brug da en rund med ca. 22 cm i omkreds, og servér tærten i trekanter.

Se flere juleopskrifter her.