Nøddekage med æbler
SPONSORERET indhold

Nøddekage med æbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker nøddekage der både kan bruges som dessert og til eftermiddagskaffen.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
31. aug. 2019 | Mad | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Citronkogte æbler:

400 g æbler
1 citron
1 kvist rosmarin
1 hel kanelbark

Kage:

200 g sukker
200 g blødt smør
3 æg
120 g mel
200 g hasselnøddemel
1 citron
2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker. Pres citronen, og kom saften i en gryde sammen med æblerne, rosmarinkvist og kanelbark. Kog det hele ved svag varme, til æblerne er al dente i 8-10 min.
  2. Tænd ovnen på 180 gr. Pisk sukker og smør til det bliver cremet.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker. Pisk mel, nøddemel og bagepulver i dejen.
  4. Riv skallen af citronen, og pres citronen. Tilsæt citronsaft og -skal. Kom dejen i en smurt springform.
  5. Læg de kogte æbler ovenpå kagen. Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 minutter.
  6. Check med en bagenål, om kagen har fået nok. Køl kagen af på en bagerist. Den skal afkøles helt, før den tages ud af formen.

Anbefalet til dig