Nøddekage med æbler
Foto: Betina Hastoft Find opskriften på den lækre nøddekage her!

Nøddekage med æbler

En lækker nøddekage der både kan bruges som dessert og til eftermiddagskaffen.

printer Print
plate 6 personer

Citronkogte æbler:

400 g æbler
1 citron
1 kvist rosmarin
1 hel kanelbark

Kage:

200 g sukker
200 g blødt smør
3 æg
120 g mel
200 g hasselnøddemel
1 citron
2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker. Pres citronen, og kom saften i en gryde sammen med æblerne, rosmarinkvist og kanelbark. Kog det hele ved svag varme, til æblerne er al dente i 8-10 min.
  2. Tænd ovnen på 180 gr. Pisk sukker og smør til det bliver cremet.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker. Pisk mel, nøddemel og bagepulver i dejen.
  4. Riv skallen af citronen, og pres citronen. Tilsæt citronsaft og -skal. Kom dejen i en smurt springform.
  5. Læg de kogte æbler ovenpå kagen. Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 minutter.
  6. Check med en bagenål, om kagen har fået nok. Køl kagen af på en bagerist. Den skal afkøles helt, før den tages ud af formen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nøddekage, Æble, Kage og Bageopskrifter