SPONSORERET indhold
Hjemmelavet Ragusa: Nougat-granolafirkanter
Crunchy granola med cremet nougat og et solidt lag chokolade på toppen. En slags hjemmelavet Ragusa, der med garanti vil gøre lykke i konfektskålen.
16-20 stk. nougatfirkanter
Ingredienser
1 engangsform ca. 15 x 18 cm
400 g blød nougat
50 g mørk chokolade af god kvalitet
Granola:
40 g smør
100 g grovvalsede havregryn
75 g rørsukker
50 g mandelflager
200 g mørk chokolade til overtræk
1 spsk kokosolie eller anden vegetabilsk smagsneutral olie
Sådan laver du nougat-granola-firkanter
- Smelt smørret på panden, og tilsæt havregryn, sukker og mandelflager. Rist under mediumlav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og havregrynene er lysebrune.
- Læg et stykke bagepapir i bunden af formen, og pensl formen med lidt olie, og pres den varme granola tæt sammen i bunden, så overfladen er jævn, og hele fladen dækket. Lad køle.
- Smelt nougat og mørk chokolade i vandbad over lav varme, og hæld den derefter over granolaen.
- Lad massen sætte sig i køleskabet et par timer, før du smelter overtrækschokoladen sammen med olien over vandbad og hælder over granolaen.
- Lad konfekten stå og sætte sig yderligere et par timer i køleskabet, før den skæres i firkanter med en kniv dyppet i kogende vand.
Få mere inspiration til julens søde sager her