Nuddelsuppe opskrift med rejer
SPONSORERET indhold

Nuddelsuppe med rejer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
24. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
3 | Total: 25 min

Ingredienser

125 g nudler – gerne Sobanudler
2 gulerødder
½ porre
1 bundt forårsløg
12-16 tigerrejer
1,2 l hønsebouillon
1 stængel citrongræs, fintsnittet
1 spsk ingefær, revet
1½ tsk chili, skåret i tynde skiver
salt
½-1 lime, saften heraf
1 spsk Fish Sauce
evt lidt ekstra chili eller ingefær.

Tilbehør: Frisk koriander og chiliolie og evt. en ekstra portion kogte nudler.

Kog nudlerne i vand med salt efter anvisningen på emballagen og afkøl dem i koldt vand.
Snit gulerødderne og porre i strimler og snit forårsløgene i mindre stykker på skrå.
Pil skallen af tigerrejerne og giv dem et snit på oversiden. Fjern den sorte streng og kassér den.

Bring hønsebouillon til kogepunktet og tilsæt fintsnittet citrongræs, ingefær og chili og lad det koge 4-5 min. Tilsæt nu gulerødder, porre og rejer, og kog suppen 7-8 min til rejerne er færdige og grøntsagerne er let kogte, men stadig med bid. Kom de kogte nudler i suppen, varm igennem og krydr suppen med salt, limesaft, fintsnittet forårsløg, fiskesauce og evt. lidt ekstra chili eller ingefær.

Servér suppen med frisk koriander og lidt chiliolie, og evt. med ekstra nudler til.