Nudelsalat med peanutdressing og roastbeef
Peanutdressingen gør retten sød og fyldig.
Ingredienser
300 g udonnudler eller ægnudler
150 g grønne bønner
200 g azukispirer
2 hjertesalat
1 håndfuld frisk mynte
½ bdt forårsløg
1-2 røde chilier
1 dl ristede, saltede peanuts
2 spsk sesamfrø
150 g roastbeef i skiver
Dressing:
1 dl peanutbutter
saft af 1 lime
2 tsk rørsukker
4 spsk mirin* (risvin)
4 spsk fishsauce
2 spsk sesamolie
½ dl vand
Sådan laver du nudelsalat.
1. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Det er nemmest i en lille foodprocessor, da peanutbutter kan være ret klistret at arbejde med.
2. Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem godt med koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Snip enderne af bønnerne og blancher dem 3 min i kogende vand. Skyl dem i koldt vand. Skyl spirerne grundigt og hak chilien.
3. Bland nudler med dressingen og sesamfrø. Pluk salaten og vend den i nudlerne sammen med bønner, mynteblade, spirer, chili og forårsløg. Server med roastbeef.
Tip
Mirin fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske specialbutikker. Det er en sød risvin, som bruges i det japanske køkken.