Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på nudelsalat med peanutdressing og roastbeef
Foto: Line Thit Klein Nudelsalat med peanutdressing og roastbeef

Opskrift på nudelsalat med peanutdressing og roastbeef

Nudelsalat med peanutdressing og roastbeef

Peanutdressingen gør retten sød og fyldig.

clock 30 minutter
printer Print
plate 4

300 g udonnudler eller ægnudler
150 g grønne bønner
200 g azukispirer
2 hjertesalat
1 håndfuld frisk mynte
½ bdt forårsløg
1-2 røde chilier
1 dl ristede, saltede peanuts
2 spsk sesamfrø
150 g roastbeef i skiver

Dressing:
1 dl peanutbutter
saft af 1 lime
2 tsk rørsukker
4 spsk mirin* (risvin)
4 spsk fishsauce
2 spsk sesamolie
½ dl vand

Sådan laver du nudelsalat.

1. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Det er nemmest i en lille foodprocessor, da peanutbutter kan være ret klistret at arbejde med.

2. Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem godt med koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Snip enderne af bønnerne og blancher dem 3 min i kogende vand. Skyl dem i koldt vand. Skyl spirerne grundigt og hak chilien.

3. Bland nudler med dressingen og sesamfrø. Pluk salaten og vend den i nudlerne sammen med bønner, mynteblade, spirer, chili og forårsløg. Server med roastbeef.

Tip

Mirin fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske specialbutikker. Det er en sød risvin, som bruges i det japanske køkken.