Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

nudelsalat med oksekød
Foto: Ditte Ingemann

nudelsalat med oksekød

Nudelsalat med grønsager & oksekød

Sprødhed, smag og flotte farver samlet på en tallerken.

4
Print

150 g boghvedenudler
2 gulerødder
100 g sukkerærter
4 forårsløg
1 bdt. koriander
1 bdt. thaibasilikum
½ bdt. mynte
500 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
evt. olie til stegning
2 spsk soja

Dressing:
5 g ingefær
2 spsk sesamolie, gerne mørk
saft fra 1 lime
½ rød chili
1 tsk sukker
1 spsk soja

Sådan gør du: Kog nudlerne efter anvisning på pakken, skyl dem derefter i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Skær gulerødder, ærter og forårsløg ud i meget tynde strimler. Hak krydderurterne fint, og bland dem sammen med grønsagerne.
Steg kødet på en pande i en smule olie. Tilsæt sojasauce, og lad det stege i ca. 10-12 minutter. Riv ingefær, og pisk det sammen med sesamolie, limesaft, finthakket chili, sukker og soja. Smag dressingen til. Vend dressingen godt rundt i grønsagerne, tilsæt nudler og det stegte kød. Smag til, og pynt evt. med en smule rød chili inden servering.

Energi pr. person: 380 kcal, fedt 27%, protein 35%, kulhydrat 38%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Ditte Ingemann