Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
1 kg oksebov (eller tykkam uden ben, små tern)
1-2 spsk mel
3 spsk olivenolie
salt og peber
2 løg (delt i kvarte)
1 gulerod (i skiver)
1½ spsk tomatpuré
2 dl bouillon (eller vand)
2 dl rødvin
250 g markchampignoner
2 spsk smør
1 bdt persille (hakket)
- Vend melet i kødterningerne og brun dem i olien i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg og gulerod og rør om. Rør tomatpuré ud i bouillon eller vand og hæld det i gryden sammen med rødvin.
- Læg låg på gryden og lad det simre sig mørt i godt 1 time.
- Rist imens de hele eller delte svampe i smørret i en lille gryde.
- Kom dem i retten til sidst og smag godt til. Drys retten med persille før servering.
- Løse ris eller kartoffelmos er velegnet som tilbehør.