Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Oksemørbrad i saltdej
Foto: Thomas Hergaard

Oksemørbrad i saltdej - opskrift fra Hjemmet

Oksemørbrad i saltdej

Saltdejen krydrer kødet, mens det bager i ovnen, og den forhindrer, at kødet udtørrer. Pynt gerne dejen på toppen og skær “pakken“ op ved bordet.

plate (4 personer)
printer Print

Arbejdstid: 15 min.
Bagetid i ovnen: 10-15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
600 g oksemørbrad
1 spsk olivenolie
6 kviste timian
4 fed hvidløg
friskkværnet peber
200 g fint salt
250 g hvedemel
1½ dl vand
1 æg

  1. Tænd ovnen til 225 grader. Brun kødet hurtigt på alle sider i olien på en pande sammen med timiankviste og hele, upillede hvidløgsfed. Krydr kødet med peber og læg det på en tallerken. 
  2. Bland salt og mel sammen. Tilsæt vand og olie og ælt dejen sammen. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og læg den på en bageplade med bagepapir.
  3. Læg mørbraden på den ene halvdel af dejen med timian og hvidløg ovenpå. Fold den anden halvdel af dejen over kødet, tryk det lidt ned over kødet, pensl med lidt vand og tryk dejen hele vejen rundt i kanten.
  4. Skær kanten af, så der er ca. 2 cm tilbage. Rul dejresterne ud og skær blade, blomster eller andet mønster ud med en lille skarp kniv, og sæt pynten på toppen og siderne af pakken.
  5. Pisk ægget sammen og pensl pakken. Bag kødet i ovnen i 10 min., hvis kødet skal være rødt, 15 min. hvis det skal være medium. Lad pakken trække 5 min.
  6. Servér kødet på et skærebræt med saftrende, åbn pakken ved bordet og skær kødet ud. Saltdejen kan ikke spises! Servér med bagt selleri eller bagte kartofler, rødbeder og løg og dilddip.
Se, hvad vi ellers skriver om: Oksemørbrad, Steg, Oksekød og Hovedret