Oksespidsbryst med peberrod og brøndkarse

Oksespidsbryst med peberrod og brøndkarse - opskrift fra Hendes Verden

Oksespidsbryst med peberrod og brøndkarse

printer Print
plate (6 personer)

1 kg sprængt oksebryst (bestil det hos slagteren et par dage i forvejen)
Kogelage:
ca. 1 l vand
5 sorte peberkorn
Flødepeberrod:
1½ dl piskefløde
1 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
½ tsk. sukker
1-2 spsk. revet peberrod

  1. Kom kødet i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog op og skum af. Tilsæt suppevisk og peberkorn. Kog kødet 2-3 timer, til det er helt mørt. Afkøl kødet lidt. Stil kødet tildækket i køleskabet, og køl det helt af, inden det skæres i tynde skiver.
  2. Pisk fløden til skum. Smag til med eddike, sukker og peberrod. Server peberrodsfløden til oksebrystet.