Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Oksewok
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Oksewok - opskrift fra Hjemmet

Oksewok

Hurtig og smagfuld aftensmad.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Marineringstid: 20-30 min.
Stegetid: få min.
1 spsk. soja
1 spsk. sherry (eller risvin)
2 tsk. ingefær
1 fed hvidløg
300-400 g minutbøf (eller flanksteak)
1 spsk. sesamfrø
2 spsk. olie
1 bakke champignoner
1 peberfrugt
1 porre
1 dl bouillon
3 spsk. østerssovs
Tilbehør: ris

  1. Bland soja, sherry, revet ingefær og finthakket hvidløg med oksekød i meget tynde skiver. Lad det marinere i 20-30 min.
  2. Rist sesamfrøene på en tør pande, og stil dem til side.
  3. Lynsteg skivede champignoner, peberfrugt i strimler og porre i skiver i et par min. Tilsæt kød og marinade, og steg videre i et par min. Tilsæt bouillon, rør godt, og smag til med østerssovs. Servér med ris og sesamfrø.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Thai-mad og Hovedret