Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: ca. 1 time og 15 min.
Marineringstid: 10-15 timer
Ikke fryse-egnet
800 g -1 kg svinebryst i skiver (svinebryst uden svær, evt. med ben)
Ølmarinade:
1 dl mørk øl (f.eks. stout)
1 dl koncentreret tomatpuré
3 spsk dijonsennep
3 spsk brun farin
1lille rød chili (finthakket)
1 spsk frisk ingefær (revet)
2 spsk groft salt
750 g nye kartofler
Spidskåls-salat:
1 lille spidskål (fintsnittet, uden stok)
200 g cremefraiche (18 %)
2 spsk løg (fintrevet)
100 g majskerner
salt og friskkværnet peber
- Skær kødet ud i stykker. Bland alle ingredienserne til ølmarinaden og vend kødet heri. Lad det marinere i 10-15 timer.
- Læg kødet på sølvpapir i en bradepande og steg i ovnen i 1 time ved 175 grader. Skru ovnen op til 225 grader og steg videre i ca. 15 min., til kødet er mørt og gyldent.
- Skrub kartoflerne og pak dem i 4 pakker i sølvpapir. Bag dem i ca. 50 min. på en bageplade i bunden af ovnen. Stik med en kniv og mærk, om de er møre.
- Bland spidskål med cremefraiche, løg og majs og smag til med salt og peber. Servér svinebryst med kartofler og spidskålsalat.