SPONSORERET indhold
Brændenældebrød
Brændnældebrød til 4 personer
Ingredienser
Brændnældebrød
7 dl brændenældete/-vand
2 dl finthakkede brændenælder (kom dem i spilkogende vand i 3 sekunder, så brænder de ikke læn-gere)
10 g gær
1 spsk honning
1 spsk havsalt
100 g solsikkekerner
100 g valnødder
250 g kogte korn (hirse, quinoa, brune ris, boghvede), afkølet
400 g grahamsmel
Ca. 300 g fuldkorns speltmel
Sådan laver du brændnældebrød
Kog 1 liter vand og kom 3 spsk tørrede brændenælder i, og lad det trække. Når vandet er lunkent, kommer du gær, honning og salt i. Kom de hakkede, friske brændenælder i og derefter resten af ingredienserne. Dejen må gerne være lidt våd, hvilket betyder, at du ikke kan ælte den på bordet, men må røre kraftigt rundt i skålen.
Kom dejen i to smurte forme, og lad dem hæve natten over. Bag på ca 180 grader i ca 1 time.