Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på klassiske honninghjerter
Foto: Stine Christiansen/skovdal Lækre og super julede - honninghjerter med chokoladeovertræk

Opskrift på honninghjerter

Opskrift på honninghjerter med chokoladeovertræk

Ingen jul uden honninghjerter. Her er de lavet med chokoladeovertræk, men hvis du gerne vil have, at de holder lidt længere, kan du lave dem med glasur.

25 minutter
Print
Til 12. stk. honninghjerter

 

125 g smør

150 g honning

Ingredienser til honninghjerter:


150 g brun farin

1 tsk kanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt nellike

2 æg

600 g hvedemel

1 tsk bagepulver

200 g mørk chokolade

Sådan laver du honninghjerter med chokolade:

Kom smør, honning og brun farin i en gryde, og smelt langsomt. Rør sammen, og hæld op i en skål. Rør krydderier i, og lad blandingen afkøle helt. Rør æggene ned i honningdejen. Bland 500 g mel med bagepulver, og rør det i blandingen.

 

Tilføj resten af melet lidt efter lidt. Dejen skal være smidig og ganske blød. Kom dejen i plastikpose, og stil den koldt natten over eller i minimum tre timer.

 

Tag dejen ud af køleskabet. Sæt ovnen på 190 grader. Del dejen i to-tre stykker, og rul den ud på et bord. Lad dejen være cirka 8 mm tyk. Tryk dejen ud med en hjerteform (ca. 12 cm i diameter), og læg på det på en bradepande med bagepapir.

 

Bag kagerne i cirka 10 minutter. Afkøl, og pensl med smeltet chokolade.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julebag, Julesmåkager og Kage