Opskrift på orange-chokoladekage med friske bær
SPONSORERET indhold

Orange-chokoladekage med friske bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den tætte chokoladekage har fået et tvist af appelsin, der gør smagen frisk, mens du er i chokoladehimmelen.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
02. aug. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

Til ca. 12 stykker kage
4 æg
375 g fint rørsukker
150 g mørk chokolade
250 g smør
150 g hvedemel
2 tsk revet appelsinskal  
350 g mørk chokolade
5 dl piskefløde
lidt cointreau efter smag og behag
friske bær, f.eks. hindbær og blåbær eller blommer skåret i mindre stykker.

Sådan laver du orange-chokoladekage:

  1. Pisk æg og rørsukker sammen til det bliver hvidt og luftigt.
  2. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend den smeltede chokolade-smørblanding sammen med æggemassen.
  3. Sigt melet i dejen og vend det heri sammen med revet appelsinskal.
  4. Beklæd en form eller ovnfast fad af ca. 20x24 cm med bagepapir, hæld dejen heri og bag kagen ca. 40 min ved 175 grader.
  5. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en urtekniv eller lign ned i midten af kagen. Hvis dejen slipper og ikke hænger ved, så er kagen færdig.
  6. Afkøl kagen.
  7. Hak chokoladen fint. Kom fløde og chokolade i en gryde og opvarm det forsigtigt. Tag gryden af varmen og rør det sammen til den jævn chokolademasse. Smag til med cointreau.
  8. Hæld chokolade-massen på den afkølede chokoladekage og sæt kagen i køleskabet ca. 3 timer til chokolade-ganachen er stivnet.
  9. Skær stykker af kagen og server kagen med friske bær eller frugt og evt. en kugle vaniljeis eller creme fraiche.

Prøv også: Entrecote med stuvede kantareller og rucola