gryderet med kalv
SPONSORERET indhold

Ossobuco

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker og nem gryderet

Af: Susanne Knutzen Foto: Henrik Freek Christensen og Anders Schønnemann
30. okt. 2014 | Opskrift | Fit living
6

Ingredienser

8 stykker kalveskank
100 g mel
friskkværnet peber
25 g smør
2 spsk olivenolie
3 blegselleristilke
3 gulerødder
2 bananskalotteløg
2 fed hvidløg
2,5 dl hvidvin
2 dåser hakkede flåede tomater med basilikum og oregano (a 400 g)
5-7 dl grønsagsbouillon
1 laurbærblad
1 lille bdt. salvie
2,5 dl hardboiled speltkerner

Sådan gør du:

Dup kalveskankene tørre i køkkenrulle. Bland mel med peber i en dyb tallerken. Vend skankene i mel og peber. Opvarm halvdelen af smør og olie i en stegegryde, der også kan gå i ovnen. Brun herefter kalveskankene i 2-3 minutter på begge sider. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg fint. Tænd ovnen på 200°.
Opvarm resten af smør og olie i gryden. Svits løg og hvidløg efterfulgt af gulerødder og blegselleri. Læg kødet tilbage i gryden. Hæld hvidvinen over sammen med de hakkede flåede tomater. Kog ind ved høj varme i 5-6 minutter. Hæld bouillon i gryden, til det dækker. Tilsæt laurbær og salvie. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 1½ time. I den sidste halve time tilsættes speltkerner. Anret ossobuco i dybe tallerkener. 

MARIES KØKKEN: Perfekt til en aften med veninderne
Marie Melchior laver mad under temaerne: Mad skal være nemt at lave, sundt og smage fantastisk.

Derfor elsker jeg retten:
Verdens nemmeste mad til, når du skal have gæster. Den smager intenst og af mange timer i køkkenet. Men det tager faktisk kun 30 minutter at lave retten, så klarer ovnen resten.

3 sunde vintertips:
1. Spis masser af sæsonens grønsager og gerne som råkost. Det giver et boost af farver og velvære.
2. Tag en pause, når du har allermest travlt. Træk vejret ind igennem næsen og helt ned i maven, mens du tæller til otte. Hold vejret på fem og ånd ud på otte. Gentag åndedrætsøvelsen 3-4 gange.
3. Skær ned på sukkerforbruget. Min yndlingssnack er soltørrede abrikoser blandet med mandler og hasselnødder.